Αναζητήστε στην Πύλη

Σύνθετη αναζήτηση
 
Αρχική 17 Ιανουαρίου 2018
Τουρισμός - Σύγχρονη Ζωή Πολιτικός Χάρτης Κεντρική Μακεδονία

Υπό κατασκευή

Ήχοι - Βίντεο
Δεν υπάρχουν αρχεία ήχου και βίντεο.

Σχετικοί Σύνδεσμοι
Δεν υπάρχουν σχετικοί σύνδεσμοι.

Άλλα Αρχεία
Δεν υπάρχουν αρχεία.
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Πολιτικός Χάρτης
Αξιοθέατα
Δραστηριότητες
Ιαματικά Λουτρά
Διοικητική Υπαγωγή
Μέσα Μεταφοράς
Καταλύματα
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ
Κεντρική Μακεδονία
Κιλκίς
Πολιτικός Χάρτης: ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Ολες οι κατηγορίες
Δεν υπάρχουν υποκατηγορίες στη Θεματική Κατηγορία που επιλέξατε.

15/02/2008
Ημαθία

Ομάδα Τεκμηρίωσης
Πηγή: http://www.fatsimare.net
προεπισκόπηση εκτύπωσης

Πρωτεύουσα: Βέροια
Κάτοικοι νομού: 143.618 (απογραφή 2001)
Απόσταση πρωτεύουσας από Αθήνα: 485 χλμ.
Επίσης οι κυριότερες περιοχές είναι: Αλεξάνδρεια, Βεργίνα, Βέροια, Νάουσα.
Ο Επισκέπτης στο νομό Ημαθίας θα έχει την ευκαιρία, για ορειβασία, σκι στα περίφημα χιονοδρομικά κέντρα στο Σέλι και στα Τρία-Πέντε Πηγάδια σε υψόμετρο άνω των 1500 μέτρων, εκδρομές στα καταπράσινα βουνά και επίσκεψη στις αρχαιότητες και τα ιστορικά μνημεία του νομού.
Η Βέροια, είναι χτισμένη σε υψίπεδο στους πρόποδες του όρους Βέρμιο. Είναι μια πλούσια και μοντέρνα πόλη, κέντρο βιομηχανικής επεξεργασίας, των άφθονων γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων της περιοχής. Θα θαυμάσετε τις 51 σε αριθμό, βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες που δεσπόζουν σε όλη την πόλη, τα ερείπια του αρχαίου τείχους της πόλης, την εβραϊκή συνοικία Μπαρμπούτα, τη γραφική παλαιά αγορά και το μακεδονικό τάφο. Μην ξεχάσετε εντωμεταξύ, να επισκεφτείτε το αρχαιολογικό μουσείο, γεμάτο μαρμάρινα αρχιτεκτονικά μέλη, επιτύμβιες και αναθηματικές στήλες, βωμούς, γλυπτά και επιγραφές που προέρχονται από την πόλη και ανασκαφές στη γύρω περιοχή.
Η Αλεξάνδρεια, σύγχρονη πόλη και ένα γοργά αναπτυσσόμενο κέντρο μιας και είναι από τις πλουσιότερες φρουτοπαραγωγικές περιοχές της Μακεδονίας. Για τους φίλους των αρχαιολογικών μνημείων, προτείνουμε να επισκεφτείτε την Βεργίνα, όπου έχει βρεθεί μια αρχαία πόλη, που με σιγουριά ταυτίζεται με τις Αιγές.
Πρέπει να δείτε, τα ψηφιδωτά δάπεδα, το θέατρο, τα μαρμάρινα βάθρα, τη νεκρόπολη, το νεκροταφείο των τύμβων και πολλά άλλα που υπάρχουν στα ερείπια της πόλης αυτής όπως έχουν διασωθεί.