Αναζητήστε στην Πύλη

Σύνθετη αναζήτηση
 
Αρχική 24 Ιανουαρίου 2018
Τουρισμός - Σύγχρονη Ζωή Πολιτικός Χάρτης Κεντρική Μακεδονία

Υπό κατασκευή

Ήχοι - Βίντεο
Δεν υπάρχουν αρχεία ήχου και βίντεο.

Σχετικοί Σύνδεσμοι
Δεν υπάρχουν σχετικοί σύνδεσμοι.

Άλλα Αρχεία
Δεν υπάρχουν αρχεία.
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Πολιτικός Χάρτης
Αξιοθέατα
Δραστηριότητες
Ιαματικά Λουτρά
Διοικητική Υπαγωγή
Μέσα Μεταφοράς
Καταλύματα
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ
Κεντρική Μακεδονία
Κιλκίς
Πολιτικός Χάρτης: ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Ολες οι κατηγορίες
Δεν υπάρχουν υποκατηγορίες στη Θεματική Κατηγορία που επιλέξατε.

15/02/2008
Κιλκίς

Ομάδα Τεκμηρίωσης
Πηγή: http://www.fatsimare.net
προεπισκόπηση εκτύπωσης

ΚΙΛΚΙΣ
Πρωτεύουσα: Κιλκίς
Κάτοικοι νομού: 89.056 (απογραφή 2001)
Απόσταση πρωτεύουσας από Αθήνα: 544 χλμ.
Επίσης οι κυριότερες περιοχές είναι: Γουμένισσα, Κιλκίς, Πολύκαστρο.
Ο νομός Κιλκίς, έχει μικρή τουριστική κίνηση προσφέρεται όμως, για εξορμήσεις και εκδρομές από την κοντινή Θεσσαλονίκη και για όσους θέλουν μια ήσυχη και όμορφη περιοχή για τις διακοπές τους. Διαθέτει ωραία τοπία με ποτάμια και λίμνες, έτσι οι λάτρεις του ψαρέματος σε λίμνες και ποτάμια έχουν ιδιαίτερο λόγο για να έρθουν εδώ. Τα σημαντικότερα αξιοθέατά του είναι το Σπήλαιο στο λόφο του Αι-Γιώργη κοντά στο Κιλκίς, η αρχαία Ευρωπός στην Γουμένισσα και η λίμνη στο Δροσάτο. Η πρωτεύουσα Κιλκίς είναι σημαντικό εμπορικό και γεωργικό κέντρο ενώ αξίζει να επισκεφθείτε το αρχαιολογικό και το πολεμικό της μουσείο, με ευρήματα από τον νομό και ενθυμήματα από την μάχη του Κιλκίς στις 19-22 Ιουνίου 1913.
Η πόλη του Κιλκίς, εκτός από εμπορικό και γεωργικό κέντρο, είναι και πολύ σημαντικό συγκοινωνιακό κέντρο της περιοχής. Κοντά στο Κιλκίς, ανακαλύφθηκε νεκροταφείο της Πρώιμης Εποχής του Σιδήρου. Επίσης όταν βρεθείτε εδώ, επισκεφτείτε το διώροφο σπήλαιο του Αι-Γιώργη, την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, το αλσύλλιο της Ξηρόβρυσης, το χωριό Μεταλλικό, με πηγές με μεταλλικό νερό και καταπράσινο περιβάλλον και τέλος τον δασωμένο λόφο με το μνημείο των Πεσόντων.
Μια γραφική κωμόπολη είναι η Γουμένισσα, περίφημη για το κρασί και το τσίπουρο της. Πρέπει να οπωσδήποτε να επισκεφτείτε, την αρχαία Ευρωπός, με το σημαντικότερο και εντυπωσιακότερο εύρημα, το γνωστό κούρο. Επίσης, μην χάσετε το μοναστήρι της Παναγιάς της Γουμένισσας, το ναό του Αγίου Γεωργίου και τέλος το γραφικό παλαιό χωριό Καστανέρη.
Το Πολύκαστρο, μια ακόμη κωμόπολη απέχει περίπου 30 χλμ. από το Κιλκίς. Πρέπει να επισκεφτείτε, τα ερείπια του κάστρου, στο Παλαιό Γυναικόκαστρο και το νεκροταφείο του οικισμού της Πρώιμης Εποχής του Σιδήρου που βρισκόταν στο λόφο του Γυναικόκαστρου. Εκεί λοιπόν όλοι οι νεκροί βρέθηκαν καμένοι, κάτι που προξενεί το ενδιαφέρον πολλών γιατί είναι ασυνήθιστο στα άλλα μακεδονικά νεκροταφεία της εποχής.