Αναζητήστε στην Πύλη

Σύνθετη αναζήτηση
 
Αρχική 24 Ιανουαρίου 2018
Τουρισμός - Σύγχρονη Ζωή Πολιτικός Χάρτης Κεντρική Μακεδονία

Υπό κατασκευή

Ήχοι - Βίντεο
Δεν υπάρχουν αρχεία ήχου και βίντεο.

Σχετικοί Σύνδεσμοι
Δεν υπάρχουν σχετικοί σύνδεσμοι.

Άλλα Αρχεία
Δεν υπάρχουν αρχεία.
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Πολιτικός Χάρτης
Αξιοθέατα
Δραστηριότητες
Ιαματικά Λουτρά
Διοικητική Υπαγωγή
Μέσα Μεταφοράς
Καταλύματα
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ
Κεντρική Μακεδονία
Κιλκίς
Πολιτικός Χάρτης: ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Ολες οι κατηγορίες
Δεν υπάρχουν υποκατηγορίες στη Θεματική Κατηγορία που επιλέξατε.

15/02/2008
Πιερία

Ομάδα Τεκμηρίωσης
Πηγή: http://www.fatsimare.net
προεπισκόπηση εκτύπωσης

ΠΙΕΡΙΑ
Πρωτεύουσα: Κατερίνη
Κάτοικοι νομού: 129.846 (απογραφή 2001)
Απόσταση πρωτεύουσας από Αθήνα: 440 χλμ.
Επίσης οι κυριότερες περιοχές είναι: Αιγίνιο, Κατερίνη, Μεθώνη, Πλαταμώνας.
Η Πιερία συνδυάζει καταπληκτικά τις διακοπές στη θάλασσα και στο βουνό. Έχει υψηλή τουριστική ανάπτυξη, με οργανωμένα παραθεριστικά κέντρα στις ακτές του Θερμαϊκού, αλλά και οργανωμένες εγκαταστάσεις για ορεινή αναψυχή στον Όλυμπο. Χαρακτηρίζεται από πολύ πράσινο αλλά και πλατάνια, πεύκα, και έλατα, κυρίως στο βουνό των Θεών, Όλυμπο.
Η Κατερίνη είναι χτισμένη στο κάμπο που σχηματίζεται ανάμεσα στην Πιερία και τον Όλυμπο. Ο πόλη σχηματίστηκε από ένα συνοικισμό προσφύγων του όρου Σινά, κατά τα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Πρέπει να επισκεφτείτε, την εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης, τον αρχαίο τάφο και το δημοτικό πάρκο. Επίσης, το Ποντιακό μουσείο και την εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου.
Το Λιτόχωρο με τον παλιό οικισμό του, το έντονο παραδοσιακό χρώμα και τα αξιόλογα παραδοσιακά σπίτια Μακεδονικής αρχιτεκτονικής, τις παραδοσιακές πλατείες (του Πλάτανου, το Χοροστάσι, των Ναυτικών κ.α.), το Δημοτικό πάρκο «Κατούνια» με το νέο πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο, τα γραφικά εξωκλήσια της Αγίας Παρασκευής, των Αγίων Αποστόλων, του Προφήτη Ηλία και τη νέα Μονή του Αγίου Διονυσίου. Αξίζει επίσης να επισκεφτείτε την τοποθεσία "Μύλοι", τη χαράδρα του Ενιπέα και το ελατόδασος του Αη Γιάννη με την ομώνυμη Εκκλησία, όπως και τις οργανωμένες και όμορφες ακτές του Βαρικού, της Γρίτσας και της Πλάκας, καθώς και τον ορεινό όγκο του Ολύμπου, παγκόσμια γνωστού για το ιστορικό του ενδιαφέρον και για τη σπάνια χλωρίδα και πανίδα του.
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το Διεθνές Ίδρυμα «ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ», που βρίσκεται στον κόμβο «Δίου - Λιτοχώρου» στην Πιερία επί της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης.
Η Λεπτοκαρυά βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου, πάνω στα κύματα του Αιγαίου. Αξίζει να επισκεφθείτε τη γεμάτη ζωή παραλία της, τον Αρχαιολογικό χώρο των Λειβήθρων και τον παραδοσιακό οικισμό της Λεπτοκαρυάς . Στον Παντελεήμονα, την κεντρική πλατεία του Νέου Παντελεήμονα με τις παραδοσιακές ταβέρνες και τη θαυμάσια πανοραμική θέα, τον παραδοσιακό οικισμό του Παντελεήμονα, το επιβλητικό Κάστρο του Πλαταμώνα και την σπάνιου φυσικού κάλλους ακτή του. Στον Πλαταμώνα, το Κάστρο του Πλαταμώνα και την κοσμοπολίτικη παραλία του. Στους Νέους Πόρους, ο παραδοσιακός οικισμός των Πόρων, τον Υδροβιότοπο του Δέλτα του Πηνειού και τις πλατιές αμμώδεις παραλίες.
Τέλος μπορείτε να επισκεφθείτε στη Σκοτίνα, την εκκλησία του Χριστού στη θέση Κότρες (με σπάνια αγιογράφηση και τοιχογραφίες) της ’νω Σκοτίνας, την πανέμορφη παραλία της και το Διεθνές Κέντρο Νεολαίας «Όλυμπος» και τον ορεινό όγκο του Ολύμπου, παγκόσμια γνωστού για το ιστορικό του ενδιαφέρον και για τη σπάνια χλωρίδα και πανίδα του.