Αναζητήστε στην Πύλη

Σύνθετη αναζήτηση
 
Αρχική 24 Ιανουαρίου 2018
Τουρισμός - Σύγχρονη Ζωή Πολιτικός Χάρτης Κεντρική Μακεδονία

Υπό κατασκευή

Ήχοι - Βίντεο
Δεν υπάρχουν αρχεία ήχου και βίντεο.

Σχετικοί Σύνδεσμοι
Δεν υπάρχουν σχετικοί σύνδεσμοι.

Άλλα Αρχεία
Δεν υπάρχουν αρχεία.
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Πολιτικός Χάρτης
Αξιοθέατα
Δραστηριότητες
Ιαματικά Λουτρά
Διοικητική Υπαγωγή
Μέσα Μεταφοράς
Καταλύματα
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ
Κεντρική Μακεδονία
Κιλκίς
Πολιτικός Χάρτης: ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Ολες οι κατηγορίες
Δεν υπάρχουν υποκατηγορίες στη Θεματική Κατηγορία που επιλέξατε.

15/02/2008
Χαλκιδική

Ομάδα Τεκμηρίωσης
Πηγή: http://www.fatsimare.net
προεπισκόπηση εκτύπωσης

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Πρωτεύουσα: Πολύγυρος
Κάτοικοι νομού: 104.894 (απογραφή 2001)
Απόσταση πρωτεύουσας από Αθήνα: 582 χλμ.
Επίσης οι κυριότερες περιοχές είναι: Αγια Παρασκευή, Ιερισσός, Καλλιθέα, Κασσάνδρεια, Μεταμόρφωση, Νέα Καλλικράτεια, Νέα Μουδανιά, Νέος Μαρμαράς, Ουρανούπολη, Πευκοχώρι, Πολύγυρος, Πόρτο Καρράς, Χανιώτης, Ψακούδια.
Ο νομός αυτός, είναι περιοχή με σημαντική τουριστική ανάπτυξη, ενώ γίνεται πόλος έλξης για χιλιάδες παραθεριστές κάθε χρόνο, χάρη στις ξεχωριστές της αμμουδιές με την καθαρή θάλασσα, τα όμορφα νησάκια και χωριά με αξιόλογη παραδοσιακή αρχιτεκτονική και την έντονη νυχτερινή ζωή. Εδώ μπορεί κανείς να απολαύσει θαλάσσια σπορ, αλλά και απόμερους κολπίσκους με απαράμιλλη φυσική ομορφιά. Διαθέτει ωραία τοπία, ενώ οι διαδρομές με το καλό οδικό δίκτυο που υπάρχει διασχίζουν καταπράσινους λόφους και ωραία χωριά. Προσφέρεται τόσο για εκδρομές από την κοντινή Θεσσαλονίκη, όσο και για ιδανική επιλογή από οπουδήποτε για αξέχαστες διακοπές, προσφέροντας σας όλα τα είδη τουρισμού.
Ο Πολύγυρος, πρωτεύουσα του νομού, είναι μια πλούσια πόλη με θαυμάσιο κλίμα, ανάμεσα σε πάρκα και άφθονα νερά. Τα σπίτια είναι απλωμένα αμφιθεατρικά στις πλαγιές του Προφήτη Ηλία με συναρπαστική θέα στις γύρω περιοχές. Πρέπει να επισκεφτείτε, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, τα ξωκλήσια της Παναγίας και του Προφήτη Ηλία, την περιοχή Παλαιπόρτα, που εντοπίζεται η αρχαία Απολλώνια, ενώ επίσης πρέπει να περιηγηθείτε στο αρχαιολογικό μουσείο της πόλης, με ευρήματα από την ίδια την πόλη και το νεκροταφείο της Ολύνθου, της Ιερισσού, της Τορώνης, του Καστριού και άλλων πόλεων όλης της Χαλκιδικής.
Στα Πετράλωνα θα επισκεφθείτε οπωσδήποτε το σπουδαίο σπήλαιο με ευρήματα "άνθρωπος των Πετραλώνων" που το έκαναν παγκοσμίως γνωστό. Όσοι αγαπούν την ορειβασία μπορούν να την χαρούν στο όρος Χολομώντα, ενώ οι ψαράδες καλά θα κάνουν να προσέχουν τις απότομες αλλαγές καιρού. Όσο για τους κυνηγούς τα θηράματα είναι λίγα και προστατεύονται γι αυτό καλά θα κάνετε να πάτε πρώτα από τους κυνηγετικούς συλλόγους των πόλεων της περιοχής.
Η Κασσάνδρα (Κασσάνδρεια) είναι ένα από τα πιο φημισμένα μέρη της Χαλκιδικής και βρίσκεται στην δυτικότερη χερσόνησο της τρίαινας της Χαλκιδικής. Η τουριστική ανάπτυξη της Κασσάνδρας έχει προωθήσει στη δημιουργία πολλών τουριστικών εγκαταστάσεων, πολυτελών ξενοδοχείων και κέντρων διασκέδασης που παρέχουν ένα ευχάριστο περιβάλλον για διακοπές. Είναι ένας παραδεισένιος κόσμος, με ατέλειωτες αμμουδιές και πευκόφυτες εκτάσεις που φτάνουν ως την γαλαζοπράσινη θάλασσα. Μπορεί κανείς να θαυμάσει την αληθινή ελληνική ομορφιά με όμορφες τοποθεσίες, με πυκνή βλάστηση και διάφανα νερά.
Η Καλλιθέα είναι προσφυγικό χωριό που βρίσκεται στο δήμο Κασσάνδρας της Χαλκιδικής. 0ι κάτοικοι της εγκαταστάθηκαν στην περιοχή μετά τη Μικρασιατική καταστροφή του 1922, οι οποίοι προέρχονταν από το Μάλτεπε της Προποντίδας και την περιοχή της Κερασούντας του Πόντου. Πριν το 1925 στην Καλλιθέα λειτουργούσε Καλογερικό Μετόχι υπό τη μορφή τσιφλικιού, που διοικούνταν από το Ρώσικο Μοναστήρι στο 'Αγιο 'Ορος. Το 1946 γίνεται αυτοτελής Κοινότητα με την επωνυμία "Καλλιθέα", που δηλώνει την όμορφη θέση που κατέχει το χωριό.
Η περιοχή δεν φημίζεται μόνο για την φυσική ομορφιά που διαθέτει αλλά και για τα αρχαιολογικά της ευρήματα. Σε αυτά συγκαταλέγονται ο Ναός τον ’μμωνα Δία (δωρικού ρυθμού που κατασκευάστηκε τον 4ο αιώνα π.χ., καθώς και αρχιτεκτονικά μέλη που ανήκουν σε παλαιοχριστιανική βασιλική εκκλησία. Επίσης, υπάρχει και ο μικρός ναΐσκος του Αγίου Παντελεήμονα των νεωτέρων χρόνων με πολύ ενδιαφέρουσες τοιχογραφίες.
Η Καλλιθέα είναι ένα χωριό που μπορεί να σας προσφέρει αξέχαστες διακοπές.